Veřejný sál Hraničář pořádá Analog Fest

26. – 28. 4. 2024 proběhne ve Veřejném sále Hraničář jedinečný festival „Analog Fest”, který se věnuje analogovým médiím. I v dnešní digitální době mají analogová média (film, fotografie, hudba) svoje místo v tvorbě mnoha autorů. Právě pro to jsme se rozhodli uspořádat tento festival. Nejde nám jen o nostalgické vzpomínání, ale hlavně ukázat, že tato média mají stále co říci. Dramaturgicky jsme jej pojali jako cestu časem od 60 let do současnosti.

Festival nabídne projekce z 35mm a 16mm filmového pásu, workshopy klasické fotografie i hudební produkci. Vše v analogovém hávu. Dojde i na debaty s tvůrci, pro které je kouzlo chemických procesů v temné komoře běžnou součástí života. Na své si přijdou i nadšenci do techniky, které necháme nahlédnout do zákulisí promítačů. Děti si vyzkouší ploškovou animaci, kterou se proslavil třeba Karel Zeman. Nebo proniknou do tajů vzniku fotografie ve formě techniky zvané Strukáž. Zkrátka víkend plný zábavy a vůně celulózového pásu.

Akreditace:

  • základní (3 dny) - 390 Kč
  • zvýhodněná (3 dny, studenti, senioři) - 250 Kč

V rámci akreditace máte volný vstup na filmové projekce a doprovodný program.

Akreditace je možné zakoupit v on-line předprodeji nebo na místě.

Chtěli byste zhlédnout jen některý z festivalových snímků? Není problém, každý má i samostatné vstupné. Detaily najdete v událostech jednotlivých filmů.

Workshopy mají samostatné vstupné.

Na doprovodný program je dobrovolné vstupné.

Podrobný program festivalu najdete na webových stránkách.