Bienále speciál: praktické informace

Bienále trvá od 9. května do 22. listopadu 2015. Giardini i Arsenale jsou otevřeny kromě pondělí od 10:00 do 18:00. Arsenale je kromě toho otevřeno každý pátek a sobotu až do 20:00 (do 26.09.2015, pak platí klasické otevírací hodiny).

Otevírací hodiny pavilonů ve městě se mohou lišit, i když zpravidla odpovídají otevíracím hodinám celého Bienále. Odlišnosti jsou uvedeny v programu, některé pavilony otevírají i v pondělí. Většina pavilonů má vlastní webové stránky, kde je možné dohledat další informace.

Cena jednorázové vstupenky (1x vstup do Giardini a 1x do Arsenale) je pro dospělé 25€ a pro studenty do 26 let včetně 15€. Z časových důvodů a z důvodů větší flexibility se ale vyplatí si koupit speciální vstupenku, která opravňuje k opakovanému vstupu do Giardini a Arsenale (až 5 vstupů do každého) během dvou dnů. Ta pak stojí pro dospělé 30€ a pro studenty 22€.

Více informací naleznete na www.labiennale.org

Jízdenky na vaporeto nejsou v Benátkách z nejlevnějších - jedna jízda stojí 6€. Proto doporučujeme si vyhradit jeden den na prohlídky pavilonů ve městě a na přilehlých ostrovech, jízdenka platící 24 hodin stojí 20€. Když ji zakoupíte později dopoledne, budete ji moci využít v následující den třeba ještě na jízdu na nádraží. Pro ty movitější nabízí Benátky i několikadenní jízdenky, např. 3 denní za 40€.

Chcete se ubytovat v blízkosti Giardini a Arsenale? Pak můžeme doporučit hostel St Mark Apartments, kde se vyspíte za 30€ na den.

A kde se najíst? Skvělé čerstvé těstoviny „to go“ seženete v Dal Moro’s, ceny se pohybují okolo 7€. Pozor, otvírají až v 15:00 a v neděli mají zavřeno!

Centrálně položený supermarket je např. Coop v Calle del Mondo Novo 5811/18, má otevřeno denně od 8:30 do 20:30.

Sim Binko | Absolvovala bakalářské studium dějin umění na FF UK v Praze, momentálně pokračuje ve studiu téhož oboru na Freie Universität v Berlíně. Věnuje se především vztahu mezi malbami starých mistrů a jimi inspirovanou tvorbou umělců pracujících s novými médii (fotografie a video).