do 8. 7. 2015 / Galerie Art Salon S prodlužuje termín uzávěrky pro účast ve třetím ročníku umělecké soutěže ART PRIZE CBM – cena bienále “Carlo Bonatto Minella”

Galerie Art Salon S prodlužuje termín uzávěrky pro účast ve třetím ročníku umělecké soutěže ART PRIZE CBM – cena bienále “Carlo Bonatto Minella” / Praha / do 8. 7. 2015

ART PRIZE CBM

Cena bienále “Carlo Bonatto Minella”

TURÍN – PRAHA – LONDÝN

III. ročník – rok 2015/2016

UMĚLECKÁ SOUTĚŽ

12. ledna – 8. června 2015

Téma: Prostory. Uvnitř a vně limitů

Galerie Art Salon S prodlužuje termín uzávěrky pro účast ve třetím ročníku umělecké soutěže ART PRIZE CBM – cena bienále “Carlo Bonatto Minella”, kterou vyhlašuje ve spolupráci s AREACREATIVA42, Christine Park Gallery a NoD-Roxy, o celý měsíc. Zájemci tak mohou svá umělecká díla na téma “Prostory. Uvnitř a vně limitů” přihlašovat až do 8. července 2015. Vítězům a finalistům bude poskytnuta možnost vystavit své dílo nejenom v sídle AREACREATIVA42 a ve Ville Vallero, ale rovněž v turínské Pinacoteca dell’Accademia Albertina di Belle Arti a ve dvou galeriích v Londýně a v Praze.

Jedním z cílů kulturní asociace AREACREATIVE42 je valorizace umění nedávné historie a podpora současného umění se zvláštním přihlédnutím na mladou generaci. Z tohoto důvodu pořádá od roku 2010 umělecké bienále pojmenované po piemontském umělci a talentovaném absolventovi turínské Accademia Albertina Carlu Bonatto Minellovi (1855 – 1878), kterému brzká smrt zabránila pokračovat ve slibném uměleckém vývoji.

Téma tohoto ročníku “Prostory. Uvnitř a vně limitů” je inspirováno jedním z posledních děl piemontského umělce, které se nám dochovalo: Víra v zesnulé. Tajemný fascinující obraz vyzývající k meditaci se dnes nachází v  Galerii moderního umění GAM v Turíně. Postava zobrazená z profilu vykonává obětní gesto plné duchovnosti, kterým chce získat vděčnost bohů uprostřed vymezeného prostoru nacházejícího se na limitu mezi konečnem a nekonečnem, mezi skutečností a představou, mezi potřebou získat ochranu a zároveň svěřit své tužby.

Soutěže se mohou zúčastnit umělci nad 18 let jakékoliv národnosti, kteří zašlou žádost o účast spolu s požadovanou dokumentací do 8. června 2015. Základními kritérii pro přijetí uměleckých děl do užšího výběru bude promyšlenost uměleckého výrazu a kvalita použitých moderních výrazových prostředků, jimiž bude vyjádřena osobní úvaha nad tématem tohoto ročníku. Soutěžící si budou moci zvolit jim nejbližší umělecký výrazový prostředek tj. malbu, plastiku, fotografii, instalaci nebo videoart.

Účast v soutěži umožní umělcům, kteří postoupí do užšího výběru, získat dobré zviditelnění v nejrůznějších médiích, a to díky zveřejnění soutěže v národním i mezinárodním měřítku a následně díky tištěnému katalogu soutěže. Vítězům a finalistům bude poskytnuta možnost vystavit svá díla nejenom v sídle AREACREATIVA42 a ve Ville Vallero, ale rovněž v turínské Pinacotece dell’Accademia di Belle Arti a ve dvou galeriích v Londýně a v Praze.

Podrobnější informace spolu s pravidly soutěže jsou zveřejněny na oficiálních stránkách galerie Art Salon S v sekci Support.

(http://www.artsalons.cz/#!art-prize/c123p).

O galerii Art Salon S

Art Salon S je mladá galerie sídlící v Tančícím domě v Praze. Cílem Art Salon S je objevovat a podporovat mladé talentované umělce z České republiky i ze zahraničí. Umožnit těmto nadějným autorům se prosadit, získat uznání znalců a pozornost veřejnosti. Činnost galerie však sahá mnohem dále. Art Salon S se snaží propojovat každodenní svět lidí se světem umění prostřednictvím komentovaných prohlídek, přednášek, diskusí, speciálních večírků a další odborné činnosti, a tím rozšiřovat povědomí o mladém umění u široké veřejnosti

Informace a novinky o galerii můžete získat na webu www.artsalons.cz nebo Facebook účtu: http://tinyurl.com/nnp75ds