Uchazeči o post ředitele Muzea města Brna

Uzávěrka přihlášek do výběrového řízení na funkci ředitele Muzea města Brna, které vypsal zřizovatel instituce - Magistrát města Brna - byla k poslednímu lednu letošního roku. Do tohoto termínu se do výběrového řízení přihlásilo pět kandidátů, mezi nimi stávající ředitel Muzea města Brna Pavel Ciprian a ředitel Sbírky starého umění Národní galerie v Praze Vít Vlnas, kterého v prosinci minulého roku z této funkce odvolal ředitel NG Jiří Fajt.

Dalšími uchazeči jsou Mojmír Jeřábek, Jan Melichar a Pavla Svobodová, je však možné, že magistrát ještě další přihlášku obdrží, a to pokud byla podána v poslední den termínu poštou. Magistrát města Brna v nejbližších dnech plánuje na svých stránkách zveřejnit přesný termín výběrového řízení, životopisy a koncepce všech kandidátů.

______________________________________________________________

členové výběrové komise: 

Petr Vokřál - primátor města Brna Barbora Maťáková - členka Zastupitelstva města Brna Jan Press - ředitel Moravské galerie v Brně Zuzana Strnadová - ředitelka Muzea hlavního města Prahy Karla Hofmannová - členka Zastupitelstva města Brna - předsedkyně Komise kultury Barbora Šedivá - kurátorka Luděk Beneš – předseda Asociace muzeí a galerií ČR Antonín Reček – ředitel Muzea Brněnska, p. o. Viera Rusinková - vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Brna Bohuslava Zámečníkova - vedoucí Personálního oddělení, hlas poradní Jarmila Daxnerová Kvapilová - psycholog, hlas poradní

Silvie Šeborová | Vystudovala dějiny umění na Filozofické fakultě MU v Brně. V letech 2005-2010 a 2016–2022 působila v Moravské galerii v Brně (v lektorském oddeělení a posléze jako náměstkyně pro vnější komunikaci). V roce 2008 založila Artalk.cz, který vedla do roku 2015. Působí jako kritička a kurátorka umění.