25. 11. 2014 / Diakonie ČCE – Středisko humanitární a rozvojové pomoci: Benefiční aukce uměleckých děl

18. 11. 2014Artalk Infoservis

Diakonie ČCE – Středisko humanitární a rozvojové pomoci: Benefiční aukce uměleckých děl / Velký sál Novoměstské radnice / Praha / 25. 11. 2014 v 19:30

Benefiční aukce uměleckých děl

Praha, 29. října 2014 – Středisko humanitární a rozvojové pomoci Diakonie ČCE tímto všechny zve na první ročník benefiční aukce uměleckých děl, který se uskuteční dne 25. listopadu ve Velkém sále Novoměstské radnice v Praze. Program začne v 19:30, ale všechna díla budou v prostorách Novoměstské radnice vystavena téhož dne již od 12:00.

Aukci uměleckých děl si středisko humanitární a rozvojové pomoci nevybralo náhodou. Mottem je: „Ceníme si lidské práce. Nakolik si jí ceníte vy?“ Téma práce a jejího přínosu pro udržitelný rozvoj je pro středisko zásadní. V zahraničí působí v několika zemích a v různých oblastech, protože vychází z potřeb místních obyvatel, které se stát od státu liší. Přesto existuje něco, co jeho projekty spojuje. A to je právě práce v různých podobách; například podpora podnikání žen v Etiopii, chráněné dílny a zapojení lidí s mentálním postižením do pracovního života v Gruzii nebo mentoring a školení zaměstnanců služby domácí péče o seniory v Moldavsku.

Práci středisko vnímá jako příležitost k rozvoji, kreativitě a samostatnosti, proto zvolilo právě aukci uměleckých děl.

Aukci svými díly podpořilo mnoho umělců a také studentů Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Za všechny jmenujme alespoň Františka Skálu, Kurta Gebauera, Petra Nikla, Čestmíra Sušku, Kamilu Ženatou, Jana Kalába, Luďka Rathouského, Petra Malinu, Lindu Čihařovou, Richarda Kočí a další.

Aukce je veřejná a poplatek za vstup do dražby je dobrovolný. Dražit se budou velká plátna, grafiky, sítotisky, autorské tisky plakátů, keramika, knihy, design i móda. Celkem bude na programu 60 položek. Aukční katalog v tištěné podobě je možné si za poplatek 150,- objednat na e-mailové adrese hrp@diakonie.cz nebo bude v pdf podobě k dispozici na stránkách hrp.diakonie.cz.

Před samotnou aukcí vystoupí s krátkým proslovem ředitel střediska humanitární a rozvojové pomoci Jan Dus, který představí práci střediska.

Partnery aukce jsou Novoměstská radnice, která poskytla své prostory, dále Vysoká škola uměleckoprůmyslová, jejíž studenti darovali svá díla, Prague Auctions, která pomáhá s organizací dražby jako takové a British Chamber of Commerce, která podpoří aukci mediálně. Zátiší Group zajistí profesionální catering.

Všichni jste srdečně zváni, abyste si přišli před začátkem vánočního shonu užít slavnostní atmosféru umělecké aukce, získali zajímavá umělecká díla a zároveň tím podpořili samostatnost a pracovní příležitosti jiných lidí.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Diakonie ČCE

Diakonie ČCE je druhá největší nestátní organizace zabývající se sociálními službami a občanskou pomocí. Celorepublikově poskytuje sociální, zdravotní a vzdělávací služby – denně pomáhá tisícům klientů v nepříznivých životních situacích – od rané péče, pomoci rodinám s dětmi s postižením, přes provoz nízkoprahových zařízení, azylové domy, občanské poradny, chráněné dílny a podporovaná pracoviště až po seniorská zařízení či hospic pro umírající. Dále Diakonie poskytuje humanitární pomoc (povodně) a zabývá se rozvojovou spoluprací v zahraničí.

Diakonie ČCE poskytuje služby ve více než 110 zařízeních (střediska a speciální školy). Pracuje zde přes 1500 zaměstnanců a 1000 dobrovolníků. Nabízíme aktuálně 126 registrovaných sociálních služeb.