do 1. 10. 2014 / Open call pro umělce k účasti na studentské skupinové výstavě v rámci festivalu Kruh v Ústí nad Labem

Open call pro umělce k účasti na studentské skupinové výstavě v rámci festivalu Kruh / Ústí na Labem / přihlášky do 1. 10. 2014

KDO, KDE A KDY

V galerijních i negalerijních prostorech po celém Ústí nad Labem proběhne 13. – 15. října 2014 druhý ročník kulturního festivalu s názvem Kruh. Pozvaní umělci, především studenti uměleckých škol, oživí vybraná místa v maratonu vernisáží, každý den zpestří hudební koncert, performance a drobné intervence ve veřejném prostoru.

SKUPINOVÁ VÝSTAVA V BÝVALĚ MENZE

Ústředním bodem letošního festivalu bude prostor bývalé univerzitní menzy v areálu studentských kolejí v městské části Klíše. Třídenní festival prázdné místo znovu oživí, otevře ho veřejnosti a skrze skupinovou výstavu napříč uměleckými přístupy uvede znovu na čas do „provozu“.

Hlavní myšlenka skupinové výstavy vychází z daného místa a bývalé funkce univerzitní menzy, jako zdroje potravy. Rámcově se bude dotýkat tématu potravy, ať už ve smyslu duševním, materiálním, kritiky spotřeby, poživatiny, krmiva nebo nezbytné součásti životního stylu. Škála přístupů může být různorodá, od site-specific projektů po jednorázové akce ve veřejném prostoru kolem menzy komunikující s náhodnými návštěvníky.

Vyzýváme mladé umělce i členy uměleckých skupin k realizaci nových i starších projektů napříč výrazovou škálou volného umění, které na prostředí menzy navážou a zapadnout do kontextu tématu.

PŘIHLÁŠKA A TERMÍN

Pošlete prosím Váš dokument ve formě PDF, který stručně představí Vaše umělecké dílo/projekt, který chcete do výstavy zapojit.

Zasílejte na adresu: festivalkruh@gmail.com do 1. 10. 2014

www.kruhfest.cz