do 1. 5. 2014 / Fotografická soutěž: Krajinou Zdeňka Sýkory

Krajinou Zdeňka Sýkory / přihlášky do 1. 5. 2015

Krajinou Zdeňka Sýkory aneb Od Března do Pátku

Zdeněk Sýkora rád maloval v přírodě, motivy jeho krajinářských obrazů najdete především v okolí Loun. Vydejte se po jeho stopách a vyfotografujte ta nejkrásnější místa v okolí řeky Ohře od obce Březno u Loun až po Pátek nedaleko Peruce. Inspirovat se můžete konkrétními obrazy Zdeňka Sýkory, které najdete v publikacích Rozhovory (Gallery, 2009), Krajina (Verzone, 2010) nebo na DVD Inspirováno výstavou Krajina (Verzone, 2011). Ale můžete také pracovat zcela volně a najít v této lokalitě nové motivy, jež jsou podle vás hodny uměleckého ztvárnění.

Termín soutěže:

Soutěž je vyhlášena od 12. 7. 2014 a posledním dnem, kdy můžete posílat své fotografie, je 1. 5. 2015. Po tomto datu bude soutěž uzavřena.

Vítěze vybere porota ve složení:

Lenka Sýkorová, Zdeněk Ziegler, Jaroslav Brabec, Vladimír Drápal, Blanka Tomášková

Ceny:

1. cena – grafický list Zdeňka Sýkory

2. cena – dva díly monografie o Zdeňku Sýkorovi – Grafika a Rozhovory

3. cena – knihy o Zdeňku Sýkorovi vydané v nakladatelství Verzone

Nejlepší snímky budou vystaveny v Galerii města Loun.

Podmínky:

Soutěž je určena pro všechny, kteří rádi fotografují, účast není nijak omezena.

Do soutěže se přihlásíte odesláním svých snímků na email lenka@zdeneksykora.cz (zašlete maximálně 3 fotografie, formát jpg/jpeg, max. velikost 2MB a max. rozlišení 1600x1200, 300 dpi). Fotografie mohou mít název podle vašeho uvážení, ale vždy prosím do závorky uveďte, ze kterého místa byly fotografovány. K e-mailu připojte také své jméno, adresu a telefonní číslo, abychom vás mohli kontaktovat. Přijetí vaší přihlášky potvrdíme e-mailem.

Zasláním přihlášky vyjadřujete svůj souhlas s níže uvedenými podmínkami soutěže.

Soutěžící:

1. Uděluje souhlas se zpracováním zaslaných osobních údajů v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. O ochraně osobních údajů.

2. Poskytuje organizátorovi soutěže souhlas s publikováním svých fotografií v tiskové nebo elektronické podobě (například v katalogu k výstavě, v průvodci po malířských motivech či v knize o malbě Zdeňka Sýkory).

3. Prohlašuje, že je autorem zaslaných fotografií a že má souhlas osob, které jsou na fotografiích zachyceny, s jejich zveřejněním, a prohlašuje, že si není vědom, že by třetí osoba bránila nebo zpochybňovala uveřejnění fotografií.