TZ: FUD on the road

FUD on the road/ Praha/ 21. 8. 2014 od 18 hodin

Umělecký a hudební večer v režii studentů Fakulty umění umění a designu UJEP

21. 8. 2014 od 18 hodin do noci

MeetFactory, Ke Sklárně 3213/15, Praha 5

Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem | www.fud.ujep.cz

 

Ústecká fakulta umění a designu dostala opět příležitost ukázat své studenty ve večerním programu v Meetfactory v Praze. Jak rozdílné to bude oproti loňské party, se můžete přesvědčit již ve čtvrtek 21. 8. od 18 hodin. Nabitý program čtvrtečního večera dodá pestrou škálu umu „severočeských“ studentů, jež začne rekapitulací úspěšných videí, spotů, videoklipů a vtípků s nálepkou „made by FUD.“ Hudební program odstartuje Marek Borský a postupně budou následovat další hudební vstupy BIBIONE, Themathe a uzavírající vlna chillwave od Aid Kid DJ set.

Jako reakce na právě probíhající výstavu Cesta v galerii Meetfactory, vznikají nové umělecké projekty, jež se jako paraziti objeví ve výstavním prostoru a zasazené do tematického kontextu přímo povedou dialog s díly etablovaných umělců. Jak dopadnou studentské práce v porovnání s uznávanými umělci, bude možné zjistit od 19 hodin, kdy Vás nemine komentovaná cesta inovovanou Cestou těsně před jejím blížícím se koncem.

Mezi další možné zastávky večera bude patřit menší mezinárodní kulinářská kuchyně, kde budou nachystané speciality z různých koutů světa, aneb co jsme se v cizině naučili vařit. Pro pár zvědavců poskytneme čtvrt hodinové fórum o specifickách ateliéru Kurátorských studií. Následovat bude kratší Pecha Kucha Night s tématem cestovatelských zážitků od studentů a pedagogů, které stojí za to slyšet. Získané vědomosti možná upotřebíte na náročném kvízu, který nevyhraje jen tak někdo. Hudební afterparty uzavře program nebo dá průchod další nevázané a neplánované zábavě. Přicestujte na naši čtvrteční jízdu, ať už jste odkudkoliv!

 

Line up

18:00 buď na startu / videoprojekce „made by FUD“ / kreslící automat GD2

18:30 Marek Borský (novodobý písničkář)

19:00 komentované parazitování na výstavě Cesta

19:45 um Kurátorských studií

20:00 PechaKucha Night (téma: Cestovatelské zážitky)

21:00 BIBIONE (na pomezí performance a experimentální hudby)

21:30 Cesta do středu země (kvíz)

22:30 Themathe (kombinace akustických nástrojů a elektroniky)

23:00 Aid Kid (dj set současné hvězdy české elektronické scény)

 

Vystavující: Anna Block, Barbora Čápová, Adam Chmiel, Tereza Kuříková, Eva Pacalová a Josef Málek, Štefan Pecko, Jiří Pitrmulc, Gabriela Procházka

Hudba: Marek Borský, BIBIONE, Themathe, Aid Kid DJ set

Grafika: Monsters

Produkční tým: Jana Doudová, Martina Johnová, Martina Raclavská, Jan Vítek

Kontaktní osoba: Martina Johnová, fudmeetfactory@gmail.com, tel. 728 068 995