Výběrové řízení na AVU: vedoucí ateliérů

Rektor Akademie výtvarných umění v Praze vypisuje výběrové řízení na obsazení míst vedoucích pedagogů jednotlivých ateliérů: Ateliér malířství II, Ateliér grafiky II, Ateliér sochařství II, Ateliér figurálního sochařství a medaile, Ateliér restaurování výtvarných děl malířských a polychromované plastiky

Kvalifikační předpoklady:

-       vysokoškolské vzdělání v oboru

-       schopnost teoretické reflexe umělecké tvorby a předpoklady pro pedagogickou činnost

-       akademické a vědecké hodnosti a pedagogická praxe jsou vítány

-       morální bezúhonnost

-       organizační a komunikační schopnosti, předpoklady týmové práce, samostatnost, spolehlivost

Přihláška do výběrového řízení musí obsahovat tyto náležitosti:

-       jméno, adresa bydliště, kontaktní telefon, e-mail

-       strukturovaný životopis s přehledem dosavadního pracovního působení a případné pedagogické praxe (v rozsahu 1 stránky A4)

-       dokumentace vlastní umělecké činnosti ve formě portfolia, monografie či souborného katalogu

-       úředně ověřené kopie dokladů o nejvyšším dosaženém vzdělání, případně dosažených vědeckých hodnostech

-       stručná vize koncepce výuky konkrétního ateliéru (v rozsahu 2-3 stránky A4 – nutno dodat písemně i v elektronické podobě nebo na CD)

Vize konceptů výuky uchazečů budou zveřejněny na webových stránkách AVU.

Předpokládaná výše pracovního úvazku: 1. Platové podmínky se řídí Vnitřním mzdovým předpisem AVU.

Předpokládaný nástup: 1. září 2014

Výběrové řízení se uskuteční v druhé polovině května 2014 a bude dvoukolové. V prvním kole posoudí komise všechny platné přihlášky a na základě dodaných podkladů vybere kandidáty do druhého kola. O výsledcích 1. kola budou uchazeči informováni do konce května. Druhé kolo proběhne v týdnu od 2. 6. do 6. 6. 2014 formou veřejných přednášek v délce max. 20 minut, během kterých vybraní uchazeči představí svoji práci a koncepci výuky.

Výběrové řízení se řídí Řádem výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků AVU v Praze a § 77 zákona č. 111/1998 Sb. v platném znění.

Přihlášku do výběrového řízení s požadovanými materiály zašlete poštou či dodejte osobně do 16. května 2014 (rozhoduje datum na poštovní obálce) na adresu Akademie výtvarných umění v Praze, U Akademie 4, 170 22 Praha 7, k rukám paní Budíkové (tel. 220 408 211,       e-mail budikova@avu.cz).