TZ: FUDFACTORY

FUDFACTORY / MeetFactory / Praha / 2. 7. 2013 od 16h

FUDFACTORY

kdy: 2. 7. 2013 od 16 hodin do noci

kde: MeetFactory, Ke Sklárně 3213/15, Praha 5

kdo: Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně

v Ústí nad Labem | www.fud.ujep.cz

Vystavující: Lenka Balounová, Juliana Höschlová, Miroslav Chochlik, Lucie Kordacová, Martina Lišková, Jan Rybák, Tereza Šimková, Lenka Štukhejlová, Tereza Voríšková a celá řada dalších

Produkční tým: Martina Johnová, Zdena Kuželová, Eva Nováková, Martina Raclavská, Zdislava Ryantová, Romana Veselá, Radka Zahradníková, Michal Kukacka a Lenka Sýkorová

Moderátoři večera: Ondřej Jiráska a Jakub Konupka

Hudba: DJ set Convoy a další

Realizace workshopu: studio Mancaft, Jan C. Löbl, Miroslav Hašek a Jiří Dvořák

PROGRAM

16.00 zahájení videoprojekce

16.30 - 17.30 studenti FUD představí své práce

17.00 - 20.00 workshopy - grafický a textilní ateliér, digitální média

17.30 prezentace - Kurátorská studia a jiné mimoateliérové projekty

18.00 - 19.00 studenti FUD pokračují

18.30 ^BIBIONE^

19.00 diskuze pro zájemce o studium na FUD

19.30 Ondra. Mk. (Dignity dope/ Daydream Nation)

20.00 ART souboj

20.30 Echo Jesus

21.00 live music

21.30 Youngsters band

22.30 Convoy DJ set

Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem se představí v rámci prázdninového programu Kreativní úterý v MeetFactory. Proběhne prezentace jednotlivých ateliérů, studentů, kulturních akcí pořádaných fakultou a ústeckou uměleckou platformou v režii studentů Kurátorských studií. FUD je ambiciózní vysoká umělecká škola se zaměřením na volné umění a design. Škála šestnácti ateliérů je ale různorodá - od volné umělecké tvorby, nových médií, performance až k designu. Umělecké obory doplňuje teoretický program Kurátorská studia, který mimo jiné pracuje s uměleckými ateliéry na výstavních programech. Jednotlivé části fakulty představí sami studenti. Během odpoledních hodin budou ve velkém sále probíhat tři workshopy. Studenti oděvního a textilního designu pomohou účastníkům vytvořit oděv, pro vizuální doladění budou připraveni studenti grafického designu a celé to zdokumentuje fotokoutek. Třetí workshop se zaměří na šest sexy způsobů, jak natočit umělecké video.

Dále budou probíhat i prezentace jednotlivých ateliérů - ateliér Digitální média se představí souborem videí, které Martina Lišková doplní svým objektem Sbal si do kufříku věci, které považuješ za nepostradatelné či nenahraditelné. Tereza Voříšková z ateliéru Time-based média vytvoří site specific instalaci reagující na historii budovy MeetFactory. Dále bude možné zhlédnout záznamy akcí ateliéru Performance nebo výstup projektu Terezy Šimkové Sny v podobě instalace. Ateliér Interaktivní média na dvou obrazovkách představí vlastní videa a záznamy ze společných akcí. Jan Rybák doplní prezentaci vlastním pohyblivým objektem. Ateliér Designu interiéru představí vizualizace nového zpracování interiéru kavárny Vesmírna. Fotografické ateliéry budou zastoupeni autorskou knihou Lenky Balounové Independents. Studenti Přírodních materiálů pak zaparkují své koloběžky (semestrální práce) před budovou Meetfactory. Za doktorandské studium se představí Juliana Höschlová.

Umělecká skupina ΦΔΠ složená ze studentů FUDu vyrazí pěšky dva dny před akcí z Ústí nad Labem do MeetFactory a přinese symbolickou pochodeň, kterou pak uvnitř zažehne oheň. Performance bude dokumentovat na polaroid a záznam celé cesty pak bude v blízkosti ohně vystaven. Odlišná světelná performance bude náhodně probíhat také na dvoře Lenka Štukhejlová ve spolupráci s Miroslavem Chochlikem dovede svou autorskou knižní úprava literárního díla 451 stupňů Fahrenheita do úplného konce. Vedle uměleckých oborů se představí i teoretické zázemí fakulty. Obor Kurátorská studia uvede tři galerie, které mají v rukou studentky 2. ročníku: Billboart Gallery, galerii Rampa a galerii Armaturka. Studentky 1. ročníku mají na starost organizaci této prezentace v MeetFactory. Ve večerních hodinách proběhne v divadelním sále ART souboj, kde se utkají vybraní studenti v kresbě. Dále se bude promítat pásmo promo ⓓ videí, která byla vytvořena pro jednotlivé kulturní akce školy, reportáže z výstav v galeriích spojených se školou a nejlepší výběr video tvorby některých ateliérů. Poté prostor divadelního sálu převezme Convoj DJ set a další.