Otevřený dopis na podporu Karla Srpa

Znepokojuje nás, že se nová ředitelka GhmP Magdalena Juříková zbavuje nejlepších kurátorů galerie tak narychlo a rozbíjí tím strukturu, která fungovala. GhmP se v posldních letech stala skutečným hybatelem na české umělecké scéně.

Nechceme, aby  galerie tuto jedinečnou funkci a smysl ztratila. Zárukou pokračování vysoké úrovně je  pro nás především osoba pana PhDr. Karla Srpa.

Srp získal svojí vytříbenou koncepcí výstav v GhmP pro tuto instituci široké odborné i laické publikum.

Výstavy (Po sametu, Bienále mladých atd.), důležité jsou i probíhající výstavní programy (Městská knihovna, II. patro Staroměstské radnice, Dům U Kamenného zvonu, cyklus Start up), ve kterých se uskutečnilo v nedávné době mnoho úspěšných skupinových a individuálních výstav věnovaných českému umění dvacátého století a umění současnému jako Roky ve dnech, Monument transformace, Konec avantgardy?, Tenkrát na východě, Václav Boštík, Zdeněk Sýkora, Zdeněk Sklenář, Bohuslav Reynek, Fundamenty a sedimenty, jsou toho dokladem.

Jan Royt Petr Wittlich Rostislav Švácha Josef Vojvodík Krištof Kintera Vojtěch Lahoda Miroslav Petříček Ivan Kafka Lubomír Typlt Jiří Anderle Jakub Špaňhel Jitka Svobodová Zbyněk Sedlecký Filip Černý Josef Bolf Emil Zavadil Lenka Bydžovská Petr Nikl Eliška Jakubíčková Michal Nesázal Evžen Šimera Jan Kaláb Milan Salák Robert Šalanda Jiří Matějů Renata Kricnerova Vladimír 518 Jaromír Novotný Jiří Petrbok