TZ: Rea Michalová / nová publikace Originální a perspektivní

Rea Michalová / Originální a perspektivní / září 2011

ORIGINÁLNÍ & PERSPEKTIVNÍ

Exluzivní výběr ze současného česko-slovenského výtvarného umění

Reprezentativní publikace ORIGINÁLNÍ & PERSPEKTIVNÍ představuje vůdčí osobnosti současné česko-slovenské umělecké scény. Je zacílena na médium malby a sochy jako na tradiční výtvarné prostředky, které jsou i dnes nosné pro nové obsahy a umělecké výpovědi.

Kniha o 206 stranách prezentuje významné, etablované autory střední generace, kteří vstoupili na výtvarnou scénu začátkem 90. let 20. století, a umělce mladší a nejmladší generace, kteří prokázali velký tvůrčí potenciál a osobitost uměleckého vyjádření. Výrazový rejstřík zastoupených malířů zahrnuje realistický a hyperrealistický projev, zobrazivé narativní, expresivní, konstruktivistické tendence nebo přístupy vedoucí až k abstrakci a konceptuálně zaměřené tvorbě. Do publikace je selektivně zahrnuto též dílo několika předních, progresivních sochařů a fotografů.

Zastoupení autoři:

Pepa Achrer, Karel Balcar, Aleš Brázdil, Roman Franta, Jan Gemrot, Patrik Hábl, Jiří Hauschka, Zbyněk Havlín, Jakub Hubálek, Jakub Janovský, Karel Jerie, Martin Kámen, Juraj Kollár, Petr Kožíšek, Martin Krajc, Alena Kupčíková, MICL, Lukáš Miffek, Dušan Mravec, Ondřej Oliva, Róbert Palúch, Milan Perič, Martin Salajka, David Saudek, Lucie Skřivánková, Marek Slavík, Martin Šárovec, Martin Šilhán, Petra Šimková, Pavel Tichoň, Štefan Tóth, Roman Trabura, Markéta Urbanová, Šimon Vahala, Jaroslav Valečka, Pavel Vašíček, Petr Vašíček, Vladimír Véla, Vladimír Větrovský a Jan Wolfchen Vlček.

Odborná koncepce a texty publikace:

PhDr. Rea Michalová, Ph. D.

Kniha je v prodeji v Galerii Michal's Collection, www.michalscollection.cz